Näin lataat gpx-tiedoston Garminiin

Gpx-tiedostojen tallentaminen Garmin-ajotietokoneisiin on helppoa. Tarvitset vain Garminin lisäksi tietokoneen ja mini-usb-johdon.

  1. Tallenna haluamasi gpx-tiedosto tietokoneellesi.
  2. Kytke Garmin-laitteesi tietokoneeseen usb-johdolla.
  3. Garmin näkyy tietokoneelle samaan tapaan kuin mikä tahansa usb-muistitikku. Etsi ja avaa tiedostonhallintaohjelman avulla kansio, jonka nimi on ”Newfiles”.
  4. Siirrä (tai kopioi) gpx-tiedosto Newfiles-kansioon.
  5. Irrota Garmin tietokoneestasi ja käynnistä se uudelleen. Käytä irrottaessa Irrota turvallisesti / Remove safely / Eject -toimintoa (tarkka nimi riippuu käyttöjärjestelmästa ja kielestä).

Garmin-laitteet etsivät käynnistyessään uusia tiedostoja Newfiles-kansiosta. Jos niitä on, tekee laite niistä uusia reittejä, jotka näkyvät Courses-valikon kautta.

Jälki-palveluun tallennettut reitit saat ladattua gpx-tiedostoiksi reittisivun Tallenna GPX-tiedostona -linkillä.


Näin lisäät Youtube-videon reittikuvaukseen Jälki.fi-reittipalvelussa

1. Avaa haluamasi Youtube-video

youtube_embed3

2. Klikkaa share-nappulaa ja siirry Embed-välilehdelle

youtube_embed1

3. Kopioi iframe-koodi ja liitä se reittikuvaukseen.

youtube_embed2

***

Videon pystyy katselemaan suoraan reittisivulta joko pienessä koossa tai koko ruudun kokoisena. Lisäksi soittimesta olevaa Youtube-nappulaa klikkaamalla selain avaa videon Youtubessa.

youtube_embed4

 


Jälki-päivitys 26.4.2016: uusia ominaisuuksia ja bugikorjaus

Jälki-reittipalvelu päivittyi eilen. Päivitys toi mukanaan muutaman uuden ominaisuuden ja bugikorjauksen unohdetun salasanan palautukseen.

1. Paikat

lisaa_paikkaReittien lisäksi voit tallentaa Jälkeen nyt myös paikkoja. Merkitse ylös esimerkiski ryhmälenkkien lähtöpaikat, taukopaikat reittien varrella, fillarikaupat ja muut pyöräilyyn ja pyörälenkkeihin liittyvät kiintopisteet.

2. Uusi reittityyppi: BMX

Aikaisempi maasto-, maantie- ja cycloreittien lisäksi reittityypiksi voi nyt valita myös BMX-radan.

###

3. Reittieditori

reittieditoriPiirrä ja muokkaa reittiviivaa suoraan Jälki-palvelussa! Reittieditori toimii näin:

  • lisää uusi reittipiste kartalle tuplaklikkaamalla tyhjää paikkaa kartalla tai keskeltä reittiviivaa
  • siirrä reittipistettä yksinkertaisesti raahaamalla sitä

4. Bugikorjaus unohdetun salasanan palautustoimintoon

Eräs Jäljen rekisteröityneistä käyttäjistä kertoi hiljattain, että unohdetun salasanan palautus ei toimi. Tässä päivityksessä tuo vika on korjattu.

 

***

Yllä listattujen näkyvien päivitysten lisäksi konepellin alla tapahtui muitakin muutoksia. Nämä muutokset olivat valmisteluja hieman myöhemmin tuleviin uusiin ominaisuuksiin. Niistä kerron taas tuonnempana.


Toimintahäiriö Jälki.fi-palvelussa: salasanan resetointi ei toimi (20.4.2016)

Eräs Jäljen rekisteröityneistä käyttäjistä lähetti virheilmoituksen:

Kun yrittää palauttaa unohtunutta salasanaa: antaa palvelu virheilmoituksen ”We’re sorry, but something went wrong.

Jälkeen on tulossa pian päivitys, joka tuo tullessaan nipun uusia ominaisuuksia. Koitan saada samalla kertaa korjattua myös tämän bugin.

Jos olet unohtanut salasanasi ja haluat saada sen palautettua, otathan yhteyttä sähköpostilla.


Tulossa: uusi reittityyppi bmx-ratoja varten

Aikaisemmin kerroin Jälkeen uutena ominaisuutena tulevasta reittieditorista. Seuraavassa ohjelmistopäivityksessä on tulossa toinenkin uutuus: reittityyppi bmx-ratoja varten.

Bmx-radat ovat muihin reittityyppeihin nähden poikkeuksellisia: ne ovat todella lyhyitä ja käyttötarkoitusta varten erikseen rakennettuja. Kartan tarkkuus riittää kyllä tällaistenkin reittien piirtämiseen, mutta joidenkin karttapohjien zoomaustarkkuus ei riitä kunnolla näyttämään näin pientä rataa. Esimerkiksi Jäljen vakiokartta OpenTopoMapsissa ei ole karttaruutuja niin suurelta zoomaustasolta, että bmx-radat näkisi mielekkäästi. Siksi on parempi käyttää esim. OpenStreetMap-pohjaa tai ilmakuvaa.

Mieleeni nouseekin heti jatkokehitysidea. Ehkä bmx:n ja downhill-ratojen kaltaiset pikkutarkkaa reittiviivaa vaativat reitit tarvitsevat hieman kustomoidun reittisivun, jossa reittiprofiilin voisi lisätä vaikka piirroskuvana, kuten esimerkiksi BMX Racing Finlandin sivuilla on tehty.

bmx-reitit

Esikatselu bmx-radan infosivusta, joka tulee Jälkeen seuraavassa ohjelmistopäivityksessä.


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE