Tulossa: reittieditori


reittieditoriOlen parhaillaan tekemässä Jälkeen omaa reittieditoria. Tähän astihan kaikki reittidata on täytynyt tuoda gpx-tiedoston kautta, ja mahdolliset muutokset tai korjaukset reittiin on täytynyt tehdä kolmannen osapuolen editorissa.

Sisäänrakennetun editorin avulla voi piirtää uusia reittiä tyhjästä ja muokata olemassaolevien reittien reittiviivaa. Tässä ensimmäisessä versiossa tulee olemaan lähinnä perusominaisuudet; kaikenlaiset hienoudet kuten automaattinen reititys (kätevä maantiereittejä tehdessä) tulevat sitten myöhemmin.

Ensimmäisten testien perusteella editori tuntuu toimivan ihan näppärästi. Lähinnä yksi pulma on tässä vaiheessa vielä ratkaistavana: miten pitää reitin korkeusdata ajan tasalla, jos reittipisteitä siirtelee tai lisäilee? Gpx-tiedostoon korkeustieto tulee ajotietokoneen tai kännykkäappsin mittaamana, mutta karttanäkymässä kliksuttelemalla sitä ei tuosta vain saa.

Yksi vaihtoehto on kirjata korkeusmuutokset reittipisteisiin käsin, mutta se olisi aika työlästä. Toinen ja parempi tapa lienee se, että korkeusdata haettaisiin jostain sopivasta karttapalvelusta koordinaattien perusteella.


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE